Hotelbe járni luxus. Legalábbis így gondolkozik az emberek nagy része. Különösen igaz ez a mi kis országunkra, ahol általában minden olyan rekreációs tevékenységet pazarlásnak vesznek, amik nem feltétlenül szükségesek az ember életben maradásához. Szerintem ez a hozzáállás sajnos ahhoz vezet, hogy az átlag ember nem fog átélni egy csomó olyan dolgot, amit simán meg tudna magának engedni, akár a fizetéséből is.

Nemrégen egy másik országba utaztam, hogy meglátogassam az egyik ott élő barátomat. A szüleim nagyon aggódtak, hogy biztosan sokba fog majd kerülni minden és többször megkérdezték, hogy minek megyek egyáltalán. Én azonban, kihasználva az internet adta lehetőségeket, tudtam magamnak találni egy olyan olcsó szállást, ami megfelelt az igényeimnek. Persze nem kaptam pezsgőt és bort a vacsora mellé, de nem is azért utaztam el egy másik országba.

Elgondolkoztam az utazás után, hogy végül is nagyon szívesen alapítanék egy olyan hotelt, ahova hozzám hasonló utazók jöhetnek. Szerencsére, a Székhelyszolgáltatás24 segítségével hamar tisztázni tudtam azt, hogy mégis micsoda a székhelyszolgáltató fogalma, ami egy elengedhetetlen lépés egy cég alapításához. Nem magamtól találtam rá a Székelyszolgáltatás24 oldalára. Egy barátom, aki már régebb óta foglalkozik cégekkel azt mondta, hogy ez az egyik legjobb székhelyszolgáltató hely és még azt is megtudhatom itt pontosan, hogy mit takar a székhelyszolgáltató fogalma.

Megörültem ennek, hiszen tényleg kicsit a sötétben tapogatóztam az egész témával kapcsolatban. Felléptem hát a Székhelyszolgáltatás24 oldalára, bár kicsit kételkedtem, hogy valóban olyan jó lesz-e, mint ahogy a barátom beállította. Hát, mikor még csak felléptem a kezdőlapra, már akkor tudtam, mekkora nagy hiba volt, hogy aggódtam a cég minősége miatt. Már az oldal is olyan szépen van kialakítva, hogy rögtön el tudjuk képzelni azt, ahogy az új székhelyünkön állunk és elnézünk a Duna felé.

Persze én nem gyönyörködni jöttem ide, hanem a székhelyszolgáltató fogalmát akartam tisztázni, nehogy félreértsek valamit, mielőtt igénybe venném a szolgáltatásukat. Ahhoz, hogy a székhelyszolgáltató fogalma cikket elérjem, nem kellett mást tennem, csupán használni a felül található menüt. Ez senki számára nem fog gondot okozni, mivel úgy van kialakítva, hogy rögtön egyértelmű legyen minden funkciója. Így, pár kattintás után már a székhelyszolgáltató fogalma cikknél találtam magamat és elkezdhettem informálódni.

Mint már említettem, a cég alapításának folyamata nagyon kusza lehet egy olyan laikus számára, mint én. Ezért is volt hihetetlen, hogy a Székhelyszolgáltatás24-en található tájékoztató, mennyire jól elmagyarázta azt, hogy mit kell érteni a székhelyszolgáltató fogalma alatt. Ritkán érzem azt, hogy egy cég valóban azt akarja, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel. A Székhelyszolgáltatás24-nek azonban teljes mértékben ez volt a mentalitása. Nagyon tisztán és egyértelműen elmagyarázták, hogy mégis micsoda a székhelyszolgáltató fogalma és miért érdemes egy külső cégre rábízni a székhelyszolgáltatást.

Tetszett ez a nyitottság és őszinteség, úgyhogy megnéztem az áraikat. Rendkívül olcsón dolgoztak, sokkal többre számítottam. A kezdőlapon egyébként bárki meg tudja tekinteni az árakat, ezt sem rejtegetik előlünk. Most már csak egy lépés volt hátra, hogy felhívjam őket. Az ehhez tartozó telefonszámot is könnyű volt megtalálni, úgyhogy erre sem kellett értékes perceket elvesztegetnem. Az ügyintézés gördülékenyen ment és nem telt el sok idő, mire meglett a cégemnek a székhelye. Azóta is tartom velük a kapcsolatot és tőlük bérlek.