A hosszúra sikerült, sötét, hideg téli napok után alig vártam már a tavaszt, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Végre melegszik az idő, több időt tölthetünk a szabadban kirándulással, na meg persze a kert kapálásával is. Egyelőre én azonban csak a jóra akartam koncentrálni, és a tavaszi megújulás jegyében egy családi kirándulást terveztem a Bakonyba, amihez be kellett szereznem egy új túracipőt magamnak.

Tudtam, hogy ilyen úri huncutságot csak a szomszéd város bevásárlóközpontjában fogok kapni, így elindultam autóval szombat délután, hogy beszerezzem az új túracipőmet. Végül több órás maratoni shoppingtúrámat sikerrel (és a szükségesnél több új ruhával) koronázva elindultam hazafelé.
Már sötétedett és az eső is esett, így nem vettem észre egy kátyút az út szélén, és mind az első, mind a hátsó jobb oldali kerekemmel sikerült beleesnem nagyjából 40 km/h-s sebességgel. Az autó imbolyogni kezdett, majd hamar kormányozhatatlanná vált, végül kénytelen voltam lehúzódni.
Némi morgolódás kíséretében kiszálltam, hogy felmérjem a kárt. Az első és a hátsó gumi is teljesen leeresztett, az én kicsi autóm bánatosan állt az alu felniken.
Az első pánik után felhívtam az autószerelőmet, aki készségesen sietett a segítségemre egy pótkerékkel (mivel az autóhoz hanyag módon csak egyet adnak, és nem gondolnak azokra, akik rögtön dupla defektet szenvednek). Ezzel elgurultam a közeli gumishoz, aki megsajnálva engem még szombat este is hajlandó volt fogadni. Reménykedtem benne, hogy valami módon javítható lesz a két defektes gumi, vagy esetleg van valamilyen nyári gumi akció, amibe beszámítanák, de a gumis csak a fejét csóválta, és azt mondta, hogy menthetetlenek, ezeket már csak leselejtezni lehet.

Úgy gondoltam, hogy ha tavasz van, és nekem járt az új nyári cipő, akkor az autómnak is.
A gumis persze olyan árakat mondott, amitől rögtön kútba esett volna a várva-várt bakonyi kirándulás, ezért úgy döntöttem, hogy a saját kezembe veszem a költséges feladatot, és rá már csak a felszerelést bízom.
Rövid keresgélés után megtaláltam a tökéletes megoldást 4 db akciós nyári gumi képében, aminek az árát látva csak tátogtam. Sokkal olcsóbban kínálták még házhozszállítással együtt is, mint amennyiért a helyi gumis ajánlotta ugyanezt a márkát.
Tartottam tőle, hogy egy interneten rendelt autógumi mikor érkezik meg hozzám, még az is lehet, hogy napokig nem tudom majd használni az autómat, de legnagyobb meglepetésemre más másnap meg is hozták az új nyári gumikat.

Szerencsére a gumis is tudott még aznap fogadni, hamar felkerültek a csillogó, új nyári gumik kis autómra.
Végül a kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt. Az autómon szuper akciósan vásárolt, új nyári gumi virít, én pedig kis családommal két hét múlva beveszem magam a Bakonyba.