Már jó ideje, minimum 3 éve egy szállodában dolgozom recepciósként. Átmeneti, hétvégi diákmunkának indult, de az egyetem mellett is megtartottam ezt az állást, mert szerencsére elég rugalmas és jól is fizet. Emellett pedig szeretem is és nyelvgyakorlásnak sem utolsó. Mivel az egyetemen már nincsenek nyelvóráim, így ez is fontos szempont, hogy szinte minden nap kell használnom a nyelvtudásom.

Az évek során rengeteg különböző vendég fordult meg itt a szállodában, nagyon újat mutatni nekem már nem lehet. Az alábbi sztoriban sem egy kirívóan különös esetet mesélnék el, hanem egy kedves kis történetet, amikor az egyik vendéggel összebarátkoztam.

Történt ugyanis, hogy pár hónapja egyik hétvégén egy kisebb csapat érkezett hozzánk. A szobákat délután 1-től lehet átvenni, ez a csapat viszont túl hamar ért ide, már 11-re megérkeztek. Felajánlottam nekik, hogy a cuccaikat a portán hagyhatják, és elmehetnek várost nézni, amíg át nem vehetik a szobát, de azt mondták, hogy túlságosan fáradtak, majd az előtérben kivárják azt a két órát.

Mivel nincsen főszezon, ezért ilyenkor viszonylag kevesen fordulnak meg a hotelben, így nem volt nagy a jövés-menés. A csoport nagy része egymásnak dőlve aludt a kanapékon, de az egyik lány, mint később megtudtam a nevét: Szabina, nem tudott elaludni, így beszélgetésbe elegyedtünk. Láttam a szerkóján, hogy valószínűleg motoros kiránduló csapatról van szó, hiszen tipikus motoros ruhában feszítettek mind.

Először csak az időjárásról csevegtünk, meg hasonló, ilyen hétköznapi témákról, aztán rákérdeztem erre a motorozós dologra. Elmesélte, hogy már 5 éve motorozik, és minden percét élvezi. A párját is e hobbi révén ismerte meg egy motoros összejövetelen, és most vele és a barátaival jöttek el Budapestre kirándulni pár napra. Egyébként Debreceniek, és még csak egyszer jártak a fővárosban. Most azért jöttek egy hosszú hétvégére, mert rendesen körbe akarják járni a várost, és megnézni minden nevezetességet. De ennél nagyobb túrákat is szoktak csinálni, már voltak motorral Prágában is nyaralni egy hétre. Izgalmas lehet.

Úgy kezdtünk el a motorokról beszélgetni, hogy megdicsértem a kabátját. Ami tényleg nagyon szép volt, nem is tűnt igazán motoros kabátnak, csak a könyök- és gerincvédő miatt lehet rájönni, hogy az. Egy igazán nőies, rózsaszín, fehér és fekete kabát volt, és esküszöm, még én is hordanám. Persze a védő betétek nélkül, arra nincs szükségem.

Megköszönte a dicséretet, és elkezdtünk a motoros cuccokról beszélgetni. Érdekelt a téma, mert semmit nem tudok ezekről, ő meg láthatóan szívesen beszélt róla. Elmesélte, hogy nem egy olcsó mulattság ez a motoros felszerelés, de megéri, hiszen a biztonság mindennél fontosabb. De nem könnyű jó, megbízható és minőségi darabokat találni, mondta, hogy ezzel neki is meggyűlt a baja. Pont a pesti kirándulás előtt kellett új sisakot és kabátot beszereznie, mert az előzőek ugyan nem voltak valami régiek, de hamar tönkre mentek, így meg nem szívesen vágott volna neki az útnak.

Végül a barátja nővére (aki szintén motorozik és itt aludt a többiekkel a kanapén) adott neki egy jó tippet, hogy honnan érdemes vásárolni. Ennek a motorosboltnak az a neve, hogy Shox és itt rengeteg féle motoros dolgot lehet kapni, és ami a legjobb, a női szerelések nem csak kényelmesek Szabina elmondása szerint, hanem nőiesek, csinosak is. Rá is kerestünk együtt a honlapra, hogy együtt végignézzük, milyen kabátok, nadrágok, sisakok és egyebek vannak. És tényleg, a legtöbb női ruha kifejezetten csajos volt. Még nekem is megjött a kedvem ahhoz, hogy vegyek egy ilyet. Persze nem teszem, mert nem motorozok, de még bármi lehet. Ha egyszer úgy hozná a sors, hogy a motoros életet választom, tuti, hogy én is innen veszek cuccokat.

Az árak azonban kicsit megdöbbentettek, mert jóval egy átlagos kabát ára felett voltak az itteni dzsekik költségei. Azonban Szabina felvilágosított, hogy ezek kifejezetten baráti és korrekt árak, mert nagyon jó minőségűek a termékek. Mesélte, hogy járt már úgy pórul, hogy rendelt valahonnan nadrágot nagyon drágán, mert úgy gondolta, hogy akkor biztos jó a minősége, de semmi perc alatt tönkrement. Tehát a magas ár még egyáltalán nem garancia a jó minőségre, ezért is örül, hogy a párja nővére megmutatta neki ezt a boltot, mert itt nem ez a helyzet.

Mire végigböngésztük az oldalt elmúlt délután 1 óra és a többiek is felkeltek, így át is vehették a szobáikat. 4 napot töltöttek nálunk, és amikor én voltam a recepciós, mindig érdeklődtem, hogy milyen volt az aznapi kirándulásuk. Nagyon kedvesek voltak mind, remélem még visszatérnek hozzánk.