Amikor nagyon rossz hangulatom van, vagy csak olyan semmilyen, szürke, hétköznapi, unalmas, és ez már eltart egy ideje és nem 1-2 napról van szó, akkor mindig érzem, hogy szükségem van arra, hogy kiszakadjak egy kicsit a megszokott környezetből, újabb és jobb ingerek érjenek. Ilyenkor a szervezetem vágyik valami izgalomra, lévén hogy imádok utazni, csak be akarok pattanni a kocsiba, vagy fel a vonatra, és irány valami új hely, vagy régi akár, amit szeretek.

A lényeg, hogy élmény legyen. Pihenés, ahol félre tudom tenni a problémáimat egy kicsit, elcsendesíteni az agyamat, és arra koncentrálni, amit igazán szeretek, megfigyelni olyan dolgokat, amiket egyébként nem vennék észre, megismerni új embereket és olyan helyeken járni, amire egyébként nem lenne időm. Ezért amikor legutóbb néhány hete rám tört egy barátnőmmel együtt a történjen valami élmény-láz, fogtuk magunkat és lementünk Hévízre.

A telekocsi volt a legegyszerűbb választás, szerencsénkre még házig is vittek. Már a lefelé utazás is nagyon jó volt, szeretem ezt a kocsis rendszert, sok szimpatikus és nyitott emberrel lehet találkozni és beszélgetni, ez mindig egy jó kezdet. Most is, lefelé egy olyan lány vezetett, akinek nagyon hasonló volt az érdeklődési köre, mint nekünk, ugyanúgy érdekelte a pszichológia, az emberek, a világ, összességében azt hiszem, kaptunk egymástól. Megérkeztünk Hévízre, öröm és boldogság! Nagyon jól éreztük magunkat egész délután, elmentünk a tófürdőbe, kipróbáltuk kint is és bent is. Kicsit ijesztő, hogy sehol nem ér le a lábad, és mégis tudod, hogy a sötét víz talaja 40 méter mélyen van, de azért nagyon élveztük. Sötétedésig ott voltunk, aztán egy rövid vacsora után indultunk a hotelszobába. De akkor a barátnőm egyszer csak tüsszentett egyet, majd még 10-et, és szépen lassan estig elkezdett köhögni is, éjszaka pedig már nagyon köhögni. Átgondoltuk, hogy most mi fog történni? Három naposra terveztük a túrát, de nem a legszerencsésebb influenzásan, köhögve végigcsinálni a kirándulást. Így másnap reggel egyből kerestünk egy háziorvost. Készségesen vállalta is, az egyik gyógyszer, amit kapott, az ACC600 pezsgőtabletta volt. Elmondta neki, hogy evés után kell bevenni mindenképpen, vízben feloldani és azt is kiemelte, hogy rövid időn belül igya meg. Naponta egy szedhető belőle, mivel egészen erős gyógyszer, olyan esetekben adják ezt, amikor sűrű és nagyobb mennyiségű viszkózus váladékot kell feloldani a légutakban.

Szegény barátnőmet pedig nem kímélte a köhögés. Hurutos volt, és fokozott nyáktermeléssel járt, pont, mint ahogy az orvos elmondta. Azt is a lelkére kötötte, hogy amíg ezt szedi, nem vehet be másik köhögés csillapító gyógyszert, mert ez az ACC600 gátolja a köhögési reflexet, ezért veszélyes mennyiségű váladék halmozódhat fel a légutakban. Emellé persze sok pihenést is javasolt a doktor úr, mi pedig igyekeztünk ezt betartani. Mivel a barátnőm szerencsére nem esett ágynak, napközben sétálgattunk az erdő környékén, a jó levegőn, esténként pedig film maratont tartottunk teázás közben, és olvastuk azokat a könyveket, amiket a közeli antikváriumban szereztünk.

Nagyon jól éreztük magunkat, persze leszámítva a köhögős esetet. De még így is jól jött ki a lépés, hiszen egyből tudtunk kihez fordulni, helyben több háziorvos is volt, és egyből segítettek is a problémán. Arra is rájöttünk, hogy egyébként interneten keresztül is megrendelhető ez a köptető gyógyszer, sok másikkal egyetemben. Így ha legközelebb ilyen probléma adódik, vagy akár előre akarunk gondolkodni, megrendeljük, és házhoz is szállítják. Azért elgondolkodtunk azon, mennyit számít, ha az ember egészséges! És úgy éreztük, Hévíz egy gyógyító város, és annak ellenére, hogy a barátnőm köhögni kezdett, tökéletesen kihasználtuk a kirándulás nyújtotta élményeket és lehetőségeket, és elégedetten jöttünk haza, azzal a gondolattal, hogy ide még visszajövünk. Csak lehet, hogy legközelebb lesz nálunk egy doboz ACC600 is.