Vannak, akik különösen jók az ajándékozásban, de akadnak olyanok is, mint én. Lassan könyvet lehetne írni a félresikerült ajándékaimról. Egész hosszú a lista. Persze a szándék mindig őszinte, szeretnék örömet okozni a szülinaposnak, és a karácsonyi ajándékaimat is igyekszem személyesre szabni. De legyen bármi az alkalom, valahogy mindig mellélövök. Épp ezért már nyűgnek érzem az ajándékozást, aztán persze jön valami szuper ötlet, és fellelkesedem, csak azért, hogy a végén még nagyobbat koppanjak. A legtöbb ember persze örül az ajándékaimnak (vagy csak nagyon jól színészkednek), de aztán egy idő után mindig kiderül, hogy nem is tetszett nekik annyira. Találtam már rokonok fürdőszobájában érintetlen krémeket, amiket fix, hogy tőlem kaptak, hiszen még az üdvözlőkártya is rajta volt két évvel korábbról. Ugyanígy kaptam már ajándékba olyan sálat, amit évekkel korábban én adtam az illetőnek. Erre mondják, hogy kellemetlen.

Eljött a legjobb barátnőm szülinapja, így ideje volt, hogy ajándék után nézzek. Gyomorgörcs mellett gondoltam végig, hogy miket kapott az elmúlt években, nehogy megint duplázzak. Igen, ilyen is volt már. Ahogy az Instáját pörgettem ihlet után kutatva, megláttam egy képet róla és a barátjáról. Erről eszembe jutott, hogy Máté, a srác motorozik és szóba is került valami közös motoros út. Micsoda ötlet!  Valamilyen motoros ruházat vagy kiegészítő lesz a szülinapi ajándék. Zsófi úgyis szereti a csajos dolgokat, a motorozás meg elsőre nem tűnik annak, de ha találnék neki valami igazán nőies cuccot, az tutira feldobná az egészet.

motoros ruházat

motoros ruházat

Eszembe jutott, hogy a szállodában megfordult nálunk nemrég egy motoros társaság, és Szabinával, az egyik lánnyal jót beszélgettünk. A téma pont a női motoros ruházat volt. Elmondta, hogy ő honnan vásárol, így rá is kerestem a dzseki márkájára. Megtaláltam, és nagyon boldog lettem, mert már láttam magam előtt, ahogy Zsófi lelkesen próbálgatja a kesztyűt, amit kinéztem neki.

Létezik kifejezetten női kesztyű, ilyet választottam ajándékként. Egyszerű fekete, de a mérete miatt elegánsan mutat egy női kézen. Ráadásul elég profi cuccnak tűnik, kecskebőr a teteje meg a tenyér felőli oldala is, hogy ne csússzon. És azt írják róla, hogy rugalmas is, szóval gondolom kényelmes viselet. Amit a Szabinával való beszélgetésből leszűrtem még ezen kívül, az az, hogy a motoros ruházat azért drágább mindig, mert rengeteg biztonsági szempontnak kell megfelelniük a termékeknek. Ebben a kesztyűben is van kézfej- és csuklóprotektor, meg az egész ütéstompítós. Tényleg nem értek hozzá, de ez mindenképp bizalomgerjesztően hangzik. Szerintem elég jó vétel, és mint ajándék sem utolsó.

Gyorsan meg is rendeltem a kesztyűt. Bár van Budapesten is motoros ruházat üzlet, én inkább a házhoz szállítást kértem a szálloda címére, mert ott valaki a recepción át tudja venni, nekem pedig rengeteg elintéznivalóm van a szülinapi bulival kapcsolatban. Ugyanis lehet, hogy nem vagyok valami jó ajándékozó, de bulikat szervezni nagyon jól tudok. Úgyhogy a héten minden nap szaladgálok valahova, így kapóra jött, hogy az ajándékot házhoz hozzák.

Szurkoljatok, hogy ne fürödjek be ezzel az ajándékkal!