Honnan is lehetne kényelmesen és egyszerűen értesülni arról, hogy hol vannak az adott helyen kiadó hotelek vagy szállodák? Jó, persze, először mindenkinek azok az oldalak jutnak eszébe, ahol egyből foglalni is lehet. Na, de mi van az olyan oldalakkal, ahol apróhirdetés van, ráadásul ingyen? Itt is lehet ám olyan szállásokat találni hirdetés formájában, amik kiadóak, és várják a vendégeket. Nemrég mi is voltunk belföldön egy hétvégét nyaralni a párommal és néhány barátunkkal.

Sajnos a korábban lefoglalt szállás visszadobta a foglalásunkat, mert történt náluk valamilyen családi dolog, ami miatt nem tudtak volna minket fogadni. Nem hotel volt, hanem egy nyaraló, tehát a tulajdonosok foglalkoznak ott mindennel, viszont, ha ők nem tudnak jönni, akkor átadni sem tudják a szállást, így aztán hiába mentünk volna el. De teljesen korrektek voltak, időben szóltak és mondták, hogy ha legközelebb menni szeretnénk, akkor szóljunk ismét és akkor kapunk valamilyen kedvezményt vagy akármit. Egy idősebb házaspárról van szó, és attól függetlenül, hogy önhibájukon kívül történt ez, eléggé a szívükre vették, és kompenzálni szerették volna. De azóta nem volt időnk ismét betervezni egy kisebb nyaralást, így nem is beszéltünk velük, váltottunk egy-két e-mailt, hogy reméljük, minden rendben van. Jeleztek is utána, hogy már minden oké.

Szóval ez után keresnünk kellett egy másik szállást, én pedig rátaláltam egy apróhirdetéses oldalra, ahol ingyen lehet hirdetni sok különböző kategóriában. Láttam, hogy szolgáltatások kategória is létezik, megnéztem tehát, hogy ez mit takar. És láttam, hogy ott vannak szállások is, ezért körbenéztem közöttük. Találtam is egy jót, megmutattam a srácoknak és mindenkinek tetszett, főleg az ára, mert nagyon kedvező volt.

Úgyhogy rögtön fel is vettük a hirdetővel a kapcsolatot, de előtte megnéztük, hogy biztos, hogy ez igaz lehet-e és nem csak átverés. A házaspár nagyon kedves volt, elmondták, hogy elég gyakran vannak vendégek, akik náluk szállnak meg, elküldték emailben a weboldalukat, mert nem találtuk meg az interneten, ott pedig már sokkal részletesebb leírást találtunk, mint máshol, ez pedig meggyőzött minket. Meg hát az is, hogy egyáltalán felvette valaki és hallatszott, hogy ez nem kamu. Megbeszéltük a részleteket, és végül náluk voltunk azon a hétvégén.

Utána már nem találtunk hasonló hirdetést az oldalon, valószínűleg ez is olyan dolog, ami eléggé ritka. Lehetséges, hogy ennek éppen így kellett történnie. Ők is jól jártak, mert hamar találtak vendéget, mi pedig olcsón megúsztuk.

Egyébként teljesen jó ez a hirdetős oldal, nekem megtetszett. Rengeteg mindent lehet itt találni, olyasmit is, ami eszembe nem jutott volna, hogy megjelenhet akár hirdetés formájában is. Gondolkoztam rajta, hogy felteszek egy hirdetést én is. Csak én ruhákra gondoltam. Rengeteg ruhám van, amit nem hordok, és túl kéne már adni rajta. De akkor meg egyenként le kéne fotózni és leírást adni róla. Áh, kicsit macera, nehezen veszem rá magam, de lehet, hogy még nyáron rendet rakok a lakásban és összeszedek mindent, amit már nem hordok, nem használok, nem kell, és csak foglalja a helyet.

Van az oldalon egy leírás is, hogy pontosan hogyan működik a hirdetésfeladás, mit ellenőriznek a moderátorok, mit szabad hirdetni és mit nem. És még sorolhatnám. Na, jó. Ráveszem magam. Még idén nyáron feladok egy hirdetést. Ha nem többet.