Legtöbbször dicsérni szoktam a szállodákat, szállóhelyeket, amiket kipróbálok, és ezúttal sem akarok bántani senkit. Azonban a mostani történetemben lesznek negatív részek, amiket kezeljetek helyén. A sztori miatt muszáj a részleteket is elmesélnem.

Az történt, hogy pár hete a hosszúhétvégén a párommal egy wellnessezésre utaztunk el. A határtól nem messze, Ausztriába mentünk pihenni. Nagyon vártuk ezt a kis kikapcsolódást, mert már mindketten eléggé elvesztettük a kontrollt a munka és magánélet egyensúlya között.

Autóval mentünk, és már az odafelé úton arról álmodoztunk, milyen jó lesz ez a fürdőzés, a szauna, a medencék… Olyan szobát kértünk, ahol mellesleg jakuzzi is van, szóval én készültem a jakuzzizással egybekötött pezsgős romantikázásra. Mennyeinek ígérkezett a hétvége.

Amikor elindultunk Magyarországról, akkor még teljesen jó idő volt, mire viszont odaértünk, csúnya eső és vihar kerekedett. Én személy szerint nem bántam. Az autónkat levittük a hotel mélygarázsába, így annak nem eshetett baja. Úgy voltam vele, hogy miattam aztán eshet egész hétvégén, hiszen mi bent leszünk a melegben, minden remek lesz.

Igen ám, csak a vihar egyre rosszabb lett, az ablakokat tépte a szél. Éppen a fürdő részlegből értünk fel a szobába, nagyon szerettünk volna jakuzzizni a szobához tartozó fürdőben. Pakolásztunk még, amikor egyszer csak elment az áram. De teljesen. Az egész hotelban! Először nagyon megijedtünk. Próbáltunk a telefonunk fényénél kibotorkálni a folyosóra, ahol hasonlóan tanácstalan, köntösös emberek látványa fogadott. Nagyon vicces volt, a félhomályban még össze is nevettünk velük. Végül egy jó negyed óra várakozás után bemondták a hangosbemondóba, hogy egy rendellenes probléma történt, valószínűleg a vihar miatt, és szíves elnézésünket kérik, de az áram nem fog visszajönni teljesen, csak részlegesen az éjszaka.

Eléggé kiakadtunk, de aztán arra gondoltunk, hogy úgysem tudunk mit tenni, késő este van, hazaindulni már nem tudunk. Szóval találjuk ki, mit csináljunk, ha már nem tudunk jakuzzizni.

Szerencsére a páromnál volt egy powerbank, amiről töltöttük a telefonjainkat, úgyhogy jobbára az interneten lógtunk. Elújságoltuk a barátainknak a szerencsétlen esetet, és jól kinevettük az egészet. Közben eszünkbe jutott, hogy van egy kis elintézendő dolgunk… Megkötni a biztosításainkat! Teljesen őrültek vagyunk, tudjuk, de ott és akkor belemélyedtünk a témába, és rákerestünk, hogy lakásbiztosítás kalkulátor 2019.

Én nézegettem ki a lakásunk paramétereit, a férjem pedig pötyögte be a telefonba az adatokat. Nagyon vicces volt! Meglepett egyébként, hogy telefonról is milyen egyszerűen megy az ügyintézés, és teljesen átláthatóan tudtuk intézni az ügyeinket. Azon filóztunk, hogy mi történhet az otthonunkkal, ha egyszer esetleg otthon is egy ilyen vihar kerekedik. Letépheti az ablakokat, az ereszt, vagy a kerítést! A klímaváltozás miatt nem árt felkészülni a legrosszabbra. Vagy ha nem is a legrosszabbra, de változékonyabb és szélsőségesebb időjárásra, mint most.

Ami még fontos volt nekünk, hogy a csőtörés miatti károk is fedezve legyenek, mert az ingatlan, amiben lakunk, már nem a legújabb. Egy szó mint száz, nagyon széleskörű és fullos biztosítást találtunk ki magunknak, így arra számítottunk, a kalkulátor valami hatalmas összeget fog kihozni. Szerencsére a PannonSafe érti a dolgát, és tényleg remekül átfésüli a piacot, így az ajánlat, amit kaptunk, elfogadhatónak tűnt.

Hát ez volt a sztorija a kis hétvégi ausztriai kirándulásunknak. Másnap reggel szerencsére visszajött az áram, a hotel azonban az egész napunk díját visszafizette a kellemetlenség miatt. Ennek örültünk is, gondoltuk, jó lesz a biztosításba! Mikor hazamentünk, már csak a kalkulátor alapján véglegesítettünk mindent, így alig volt vele a dolgunk.

Sajnos vagy nem sajnos munkamániásak vagyunk. Még ezt a kényszerpihenőt is milyen remekül kihasználtuk!