Múlt hét kedden üzent haverom, hogy megérkezett a teleléséből, amit a Mátrában töltött egy kis nyugodt csendes hotelben. Kicsit irigyeltem, mert kitudja nekem mikor volt utoljára részem egy kiadós pihenésre. A szokásos kis ivónkban találkoztunk. A verhetetlen feles, sör kombináció kikapása után kíváncsian vártam, hogy milyen vicces történetekkel fog mulattatni engem, mert mindig történik vele valami érdekes. Nem volt még úgy sehol, hogy sztori nélkül térne utána haza.

„Na, képzeld öcsém… Nem hittem el, ami történik. Megérkeztem a hotelbe. Nem volt túl puccos, nem is az volt a lényeg, hanem hely hangulata. Letettem a cuccokat a szobámba és már készítettem is a telefonomat, hogy dokumentáljak mindent. Minden addig remekül is ment, amíg egy rövidke sétára nem indultam a havazásban. Nem tudom hogyan, de egyszer csak, amikor épp egy csodaszép fenyőt próbáltam lefotózni, a telefon megszűnt létezni. Se kép se hang, mindim remek. Ennyit szórakozást akartam erre az időre, most 2 hétig telefon nélkül kell sínylődnöm? Visszamentem a szobámba próbáltam ügyködni rajta, de mint halottnak a csók, nem reagált semmire. Valami mozgolódást hallottam a folyosóról, kinéztem és pont akkor végzett a boy a bőröndök felcipelésével. Kétségbeesésemben megkérdeztem, nincs e valami tippje a telefonra, elmeséltem neki mi volt. Szerinte, az akkumulátor kaphatott a párától, hótól zárlatot ezért nem működik. Majd kérdés nélkül javasolt egy megoldást, amit ő is szokott használni, mert a közelben nincs ilyesmi szerviz. Egy honlap címet kaptam, ami mobil, tablet szervizeléssel foglalkozik, de úgy, hogy a készülékért eljönnek és vissza is hozzák. Ezt a szolgáltatást azoknak találták ki, akik minőségi kezekbe akarják adni sérült készüléküket és nem a fővárosban élnek, hogy minden kerületben leljenek egy normális műhelyet… Ahogy böngésztem az oldalt egyre szimpatikusabb lett a szolgáltatás. 8-10 napon belül már a kezemben foghatom megjavult készülékemet és elég alacsony árakkal kooperálnak! Mivel nem akartam telefon nélkül maradni már le is adtam a rendelésemet aznap vasárnap este. Kellemes csalódással töltött el, hogy hétfőn már kijött érte a futárszolgálatuk, akinek megemlítettem, hogy jó lenne, minél gyorsabban visszakerülne, mert dokumentálnom kell jó pár dolgot innen! Tudtam, hogy hány napig kell várnom a készülék visszaérkezésére, ezért is lepett meg, amikor pénteken kihozták, mondván, szeretnek váratlan helyzetekben gyorsan segíteni! Rettenetesen hálás voltam, végre egy szolgáltatás, ami felhasználóbarát és jól működik. Az a pár nap telefon nélkül pont jó volt arra, hogy kikapcsoljam az agyam és tudjam milyen múlt századi emberként élni, de már alig vártam, hogy ismét nyomogathassam ismét működő készülékem. Úgy látom a huawei akkumulátor csere már rutin lehetett, mert több üzemidővel bír azóta, a telefonom! A továbbiakat pedig tudod, mi volt legalább is a képeim alapján, ha követted a napjaim…”

Valóban az első pár napja volt rejtély számomra, mert akkor nem posztolt haverom napi 8 képet, hogy éppen mit csinál, de most már kerek az egész sztori. Hihetetlen valóban, hogy a Mátrába ilyen hamar megesett neki ez a kis szerviz! Jó, hogy a magyar szolgáltatások is egyre korszerűbbek és ügyfélbarátok. Elkértem vészhelyzet esetében az oldal címét, hátha nekem is szükségem lesz majd valami a gyors segítségre ilyen téren!