Vajon miért van az, hogy a férfiak csak akkor hisznek el dolgokat, hogyha azt valahol olvassák, vagy valaki más mondja nekik? De az is lehetséges, hogy ez egyszerűen csak az én páromnál van így. Rendszerint megesik velünk, hogy én állítok valamit, ő pedig nem hiszi el, csak akkor, amikor valamilyen módon tudom ezt bizonyítani.

Futómű beállítás Budapest

Futómű beállítás Budapesten

Így volt ez az autóval is, amikor Budapesten szálltunk meg. Említettem neki, hogy lehet, hogy valami javításra szorul az autóban vagy cserére, mert mintha valamilyen hangot adna ki, de ő természetesen ezt nem hallotta vagy lehet, nem érdekelte. Ettől függetlenül én rákerestem a neten a Futómű beállítás Budapest kifejezésre, hogy legalább fel tudjam mérni a lehetőségeket. Így találtam meg egy XIX. kerületi autószervizt, ahol először a futómű beállításáról szóló cikkeket olvastam át. Ebből sok minden kiderült számomra, amivel alá tudom támasztani a páromnak az igazamat, olyan alaposan írták meg!

Végül foglaltam is időpontot online. Ez egyébként nagyon praktikus és nagyon egyszerű volt. Az időpontfoglalás gombra kattintva néhány másodpercet kell várni, majd átirányított egy időpontot foglaló weboldalra, ahol egyből kiírta a következő szabad időpontot, ami meg is felelt számunkra, így le is foglaltam. Meglepődtem, hogy ilyen rendszere van egy autószerviznek, nem gondoltam volna, hogy online is lehet időpontot foglalni hozzájuk. Ez nagyon jól jött, hiszen már este volt, amikor nincsenek nyitva, még is úgy feküdhettem le, hogy van időpontunk.

Amikor pedig végül elmentünk párommal a lefoglalt időpontban, akkor láttuk, hogy milyen jól felszerelt és tiszta autószervizről van szó. Később kiderült, hogy a futómű beállítás mellett valóban javításra is szükség van, és hogy ez nem is annyira ritka dolog, ugyanis gyakran előfordul, hogy a beállítás előtti átvizsgálás alkalmával kiderül, hogy problémák vannak az egyes autóalkatrészekkel vagy a gumikkal. Így végül a futómű beállítás mellett egy kis javítással is számolnunk kellett, de alapvetően összességében nem fizettünk olyan sokat, mint amire számítottam. Ráadásul igen gyorsan elvégezték a munkálatokat, így rövid időn belül visszakaptuk az autót, és élvezhették tovább a pihenőnket.

Bár mindig minden ilyen gördülékenyen megoldódna!