Van egy nagyon jó barátnőm, akit Alexának hívnak. Idén nyár elején a barátjával elmentek nyaralni Egyiptomba, és egy hatalmas, gyönyörű szép szállodában volt a szállásuk. All inclusive ellátást kértek, azt mondták, olyan finom ételeket talán még soha nem ettek. Ehhez nyilván hozzájárult az is, hogy öt csillagos volt a szálloda. A szobájuk is elég nagy volt, majdhogynem lakosztály méretű. Egy erkély is járt hozzá, ami pedig közvetlenül a tengerre nézett. Nagyon sok helyen jártak már, itthon Magyarországon és külföldön is, de azt mondták, hogy még soha sehol nem érezték olyan jól magukat, mint Egyiptomban. Két hetet töltöttek ott, és mindenre volt idő: megnézték az összes hírhedt ókori látványosságot, fürödtek a tengerben és rengeteget tudtak pihenni. Teljesen feltöltődve jöttek haza. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy ott, a piramisok lábánál történt meg az eljegyzésük. Én pedig ezzel a menyasszony tanúja lettem. Az esküvő márciusban lesz, a megismerkedésük évfordulóján, így a lényeges dolgok már el vannak intézve. Tanúként az én feladatom a lánybúcsú szervezése, amihez nemrég láttam neki. A helyszín még nincs meg, a részletek kidolgozásával kezdtem a dolgot, aminek része az elmaradhatatlan egyenruha.

lánybúcsú póló minták

Először magam szerettem volna elkészíteni a pólókat, így neki is láttam a lánybúcsú póló minták keresésének. Az ötletet nagyon gyorsan elvetettem, mert nem próbálkoztam még ilyennel korábban és valami tartós dolgot szerettem volna és nem is találtam olyan mintákat, amik tetszettek volna.

Ezért tovább folytattam a keresést, és így jutottam el a lolmarkt.hu-ra, ahol több lánybúcsú póló mintát is találtam. A lolmarkt.hu póló nyomtatással foglalkozik. Vannak kész minták, amik közül választani lehet, de egyedi kérésekkel is lehet hozzájuk fordulni. Ha pedig utóbbira van igény, akkor személyesen kell felkeresni az egyik üzletüket, ahol az egyeztetés és a minta megtervezése után, akár azonnal elkészítik a pólót, a kívánt mintával. Több, különböző technikával dolgoznak, a digitális nyomtatástól kezdve a fóliás eljárásokig. Lehet, hogy ez nem mond túl sokat, de az biztos, hogy mindegyik tartós. De ha olyan pólót szeretnénk, ami szerepel a webshopon, akkor csak ki kell választani a színt és a méretet. Nekem gyakori aggodalmam online rendelésnél, hogy nem lesz jó a méret, és a visszaküldés általában macerás, de itt nincs ilyen probléma. Nekem nagyon szimpatikus, hogy ilyen esetben házhoz szállítják az új pólót, a futár pedig magával viszi a rossz méretűt. Nem tudom, máshol is így működik-e, de én ilyen megoldással még nem találkoztam eddig.

De visszatérve a lánybúcsús póló mintákra: amiket a webshopban találtam nekem egytől egyig mindegyik nagyon tetszett. Kreatívak és emlékeim szerint nem is láttam még ilyeneket. Kiválasztottam egy pólót külön a menyasszonynak és több egyformát, a lánybúcsú többi résztvevőjének. Alexa pólója egy rózsaszín „bulizni jöttem, én vagyok a menyasszony” feliratú lett, a többieké pedig sötétkék és a „bulizni jöttem, és vigyázni a menyasszonyra” felirat szerepel rajta. A rendelés előtt nem volt más dolgom, mint begyűjteni a póló méreteket. Nem akartam tévedni, és szerencsémre a honlapon találtam egy mérettáblázatot, egy kis segítséggel, hogy hogyan kell lemérni a pólókat. Ugyan nem centi szerint kell megrendelni természetesen, de két S-es póló között is lehet már zavaró méretkülönbség. Elküldtem mindenkinek a kis útmutatót és azok alapján gyűjtöttem be a méreteket. A menyasszony pólójához persze segítséget kellett kérnem, így a vőlegény is megkapta a kis táblázatot.

Így sikeresen megrendeltem a lánybúcsús pólókat, és tudom, hogy még messze van az esemény, de ez a legfontosabb kellék, ami nem hiányozhat.