A barátainkkal kitaláltuk, hogy ezúttal megelőzzük a tömeget, és nem a téli főidőszakban, decemberben ejtjük meg a szokásos ausztriai túránkat, hanem már november elején kilátogatunk. Nagyon szeretem a bécsi karácsonyi forgatagot, nem tudok betelni a forralt bor fűszeres ízével meg a sülő hús füstös aromájával, ami belengi az egész vásár környékét. Általában túl sokat költök, megveszek mindenféle méregdrága mütyürt, apró karácsonyfadíszeket, amiket egy éven belül úgyis eltörök, vagy éppen a párom lép rájuk. Nem tehetek róla, akkor is imádom az adventi vásár hangulatát, de a múlt évben is annyian voltak, hogy legszívesebben kimenekültem volna az egyik Bécs melletti erdőbe. Így a barátnőimmel elhatároztuk, hogy idén szakítunk a hagyományokkal, és nem karácsony előtt utazunk el, hanem korábban.

A vásárlás így sem maradhat ki, de így legalább nyugodtan körbe tudjuk járni a boltokat, és nem kell tolongani a kasszáknál. Jó előre meglesz mindenkinek az ajándéka, így talán az ünnepek előtt belefér egy kis wellnessezés is. Erről még azért a páromat is meg kell győznöm, de néha neki is jár egy kis pihenés, túl sokat dolgozik. Már végigtelefonáltam a barátnőket, és november elejére le is foglaltunk egy kellemes hotelt Bécs külvárosában.

Elterveztük, hogy mivel még enyhe az idő, kirándulni is fogunk. Bécstől nem messze van pár apátság és kastély, amit még nem láttunk. A gyerekek is biztosan élvezni fogják, emellett a környéken sok kiránduló hely is van, ahol levezethetik a fölös energiáikat. Két barátnőm is hozza a gyerekeit, egy fiú és két lány lesz a létszám. De legalább a két kislány nagyjából egyforma idős, már így is voltak együtt különféle programokon, és jól kijönnek egymással. Legalább biztos nem lesz hajtépés a dologból, és kicsit lefoglalják egymást, amíg mi egy étterem teraszán borozunk a felnőttekkel.

Már meg is szerveztük a legtöbb dolgot az utazással kapcsolatban. A szállás megvan, mindenki szólt a főnökének, hogy pár napig ne számítson rá, és sikerült a macskának is helyet találni, ahol vigyáznak rá, amíg mi távol vagyunk. Már örültem, hogy milyen okosan kitaláltuk a dolgokat, és végre stressz mentesen mehetünk utazni. Ekkor jött a telefon a legjobb barátnőmtől, hogy a kislánya kitalálta, hogy mivel nem sokkal előtte lesz halloween, ő mindenképpen jelmezben akar jönni, és úgy akar sétálgatni Bécsben. Aranyosnak találtam a dolgot, és még tetszett is az ötlet, de aztán a másik barátnőm kislánya is kitalálta, hogy ő is jelmezben akar utazni. Rögtön megindult az e-mail áradat, és a két kislány kitalálta, hogy ők Jégvarázs karaktereknek akarnak öltözni. volt egy kis vita köztük, de végül megegyeztek, hogy a szőke hajú kislány lesz Elza, a másik meg Anna. Szuper, de honnan szerzünk két Jégvarázs jelmezt utazás előtt egy héttel?

A nyugodt utazás reménye szertefoszlott. A szülők már kezdtek kiborulni, mert vagy nem találtak megfelelő jelmezt, vagy nem tetszett a lányoknak, vagy nem volt a méretükben. Inkább bevállaltam én a keresgélést, mielőtt családi katasztrófa lesz az egészből. Én is körülbelül annyi sikerrel jártam, mint ők, pedig a Jégvarázs olyan sikeres mesefilm volt pár évvel ezelőtt, de én sem láttam olyan jelmezt, ami tetszett volna. Aztán rábukkantam egy játék webshopra, ahol végre találtam olyan jelmezt, amilyet a lányok akartak. Megnéztem, milyenek a Jégvarázs jelmez árak, és úgy vettem észre, hogy ennek jó az ár-érték aránya. Ráadásul többféle méretben is kaphatók jelmezek.

Meg is rendeltem a két jelmezt a lányoknak, és nagyon gyorsan kihozták. Jó minőségű, kellemes tapintású anyagokból készültek, és tényleg olyanok, mint amilyeneket a mesében viseltek. A kislányoknak is nagyon tetszett mindkettő, és délután már el is játszották bennünk a mese különböző jeleneteit. Legalább így a szülők is megnyugodtak, és teljes harmóniában mehetünk a téli vakációra.