Mostanában kezdtem el komolyabban gondolkodni egy bútorokkal foglalkozó cég megalapításán. Az ötlet onnan jött, hogy a feleségem belsőépítész, és a közös életünk sok-sok éve alatt bizony rengeteg dologba nekem is belelátásom nyílt általa, és be kell, hogy valljam, magam is nagyon lelkes vagyok ma már a téma iránt. 

Néhány hónappal ezelőttig egy multinacionális vállalatnál dolgoztam, ahol igen magas szintre eljutottam, és igen jól fizető munkahelyet és pozíciót tudhattam magaménak. Valami mégis hiányzott már jó pár éve. Azt éreztem, hogy már nem tudok úgy lelkesedni a munkám iránt, mint a kezdetek kezdetén, hiányzik belőlem a lelkesedés, a munkám iránti szenvedély, egyszóval kiégtem, ráadásul gyakorlatilag minden percemet felemésztette már a munka az utóbbi években, így lassan a magánélet rovására ment. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy váltanom kell.

A feleségem unszolására nyáron elutaztam néhány hétre, hogy kicsit átgondoljam az életem, rendbe szedjem a gondolataimat, kitaláljam hogyan tovább. A hotelben, ahol megszálltam igen jóba kerültem a nálam körülbelül négy-öt évvel fiatalabb recepcióssal, aki -mint kiderült – igen sok helyen dolgozott már. 

Amikor egyik beszélgetésünk alkalmával említettem neki, hogy ezúttal valami saját projektben gondolkodom a munka terén, azt válaszolta, szerinte az a legjobb megoldás, amennyiben a megfelelő embereket választom ki arra, hogy segítsenek megvalósítani a tervemet. Tudtam, hogy igaza van, és azt is hogy nekem tényleg csak erre van szükségem, mert pénzt rengeteget félre tudtam tenni abból, amit a korábbi munkahelyemen megkerestem az eltelt évek alatt.

Viccesen megjegyezte, hogy majd ha elindítom a vállalkozást -bármi legyen is az – mindenképp ügyeljek arra, hogy a raktár normálisan legyen kialakítva, ugyanis bevallotta, hogy a hotel raktára egy teljes káosz, a polcok annyira silányul lettek kialakítva, hogy nem bírják el a súlyt, folyton cserélni kell őket, és egyáltalán teljesen átláthatatlan az egész. Persze, megesketett, hogy ezt nem adom tovább senkinek, mert hát nem éppen jó marketing a hotelnek, és nem is szabadna erről beszélnie nekem.

Amikor egy hónappal később készen volt a bútorüzlet terve a fejemben, eszembe jutottak a félig viccesen elejtett szavai a raktárat illetően, és elhatároztam, hogy csakis a legprofibbakkal akarok ebbe belevágni. Így találtam rá keresgélés közben a rackinglog.hu-ra, amely tökéletes választás számomra, ugyanis utánaolvasva megtudtam, hogy a legkorszerűbb raktártechnika alkalmazásával biztosítják a legjobb minőségű polcok telepítését.

Mivel huszonöt éve vannak a piacon, biztos vagyok benne, hogy ami a szakértelmet illeti nem lőhetek mellé, de a további pozitívumok is megerősítettek a döntésemben. Az, hogy milyen raktározási technikákat alkalmaznak, nyilvánvalóan rendkívül fontos, de emellett a széles választék és a kedvező ár is szerepet játszott abban, hogy végül rájuk esett a választásom. 

Saját bevallásuk szerint is ügyfélközpontúak, rugalmasak és innovatívak. Erről meggyőződhetünk, ha utánaolvasunk a szolgáltatásaik folyamatának. Gondos felmérést és tervezést követően tesznek ajánlatot, majd miután megállapodnak az ügyféllel az anyagok gyártását és kiszállítását is vállalják.  A közösen megegyezett időpontban pedig elkezdik a telepítés munkálatait.

Számomra lenyűgöző, hogy mennyiféle polcrendszer közül lehet választani, bevallom, egyelőre fogalmam sincs, hogy nekem melyikre lesz majd szükségem, úgyhogy én minden bizonnyal hamarosan fel is veszem velük a kapcsolatot, hogy tanácsot kérjek ebben. Minden elérhetőségük megtalálható a rackinglog.hu weboldalon, ahol egyébként rögtön lehet árajánlatot is kérni tőlük.

Választhatunk fémpolcok, salgópolcok, karos állványrendszer közül, de ha pódium vagy galéria kialakításán gondolkodunk, az is lehetséges az elérhető termékek alapján. Ezen felül megtalálhatóak még kínálatukban a raklapos, gördíthető, többszintes, önhordó és kereskedelmi polcrendszerek is. Ezeket akár igényre is szabják, és amint említettem a telepítést is vállalják, amennyiben van rá igény az első lépéstől az utolsóig.

Már alig várom, hogy belevágjak úgy igazán a vállalkozás megvalósításába, végre úgy érzem, hogy visszatért belém az élet, és annyira jó érzés lesz, hogy ezen túl már valóban a magam ura lehetek, és magamnak oszthatom be az időmet. Annyira hálás vagyok, hogy a feleségem maximális támogatását élvezem, sőt természetesen majdnem kiugrott a bőréből amikor megtudta, hogy milyen jellegű vállalkozást akarok útjára bocsátani, hiszen ez az ő munkáját is nagyban segíteni fogja.