Olyan munkahelyen dolgozom, ahol egymást váltják a stresszesebb, majd nyugodtabb időszakok. Legutóbb épp egy ilyen stresszes időszakon voltam túl, amikor is nagyon feszített volt a munkatempó hetekig. Ez lelkileg és testileg is nagyon megviselt, ezért a párommal eldöntöttük, hogy elutazunk egy kicsit pihenni, hogy kiengedjük a gőzt. Egy nagyon szép kis hotelben szálltunk meg, ahol nem csak maga a hotel volt idilli, hanem a környezet is. Erdő mellett voltunk, a madárcsicsergést hallgattuk egész nap, tehát minden adott volt egy kis feltöltődéshez. Azonban egyik reggel a hotelszobánk fürdőszobájában bizony észrevettem, hogy a szemem alatt jó nagy táskák keletkeztek, amik nem akartak elmúlni több nap pihenés után sem. Így az internetet hívtam segítségül, és beírtam a keresőbe, hogy szem alatti táska eltüntetése, hátha találok valami okosat. Így keveredtem végül az intantense.hu weboldalára, ahol többek között praktikákat lehet találni az előbb említett problémára.

Először is megtudtam, hogy vannak azok a típusú szem alatti táskák, amelyeket könnyű eltüntetni, nem kell más hozzá, mint egy kiadós alvás, vagy nagyobb mennyiségű folyadék fogyasztása. Ám én is a második csoportba tartozom, ahol nem elegendő ez a két egyszerű praktika, itt már mást is ki kell próbálni a szem alatti táska eltüntetésére. Hosszútávon néha komoly beavatkozást vagy életmódbeli változtatást kell eszközölni. Az egyik ilyen a zöldtea filtere. Én korábban még nem hallottam erről a módszerről, ezért kíváncsian olvastam, hogy milyen módon is működik ez. Az instantense.hu szerint a zöldteában nagyon sok az antioxidáns, ami a szem alá helyezve serkentheti a véráramlást. Sokan állítják, hogy ez a praktika jó lehet az öregedési folyamatok lassítására, és UV védelemre is. Bár ez utóbbival kapcsolatban elég szkeptikus vagyok, kíváncsi voltam a többi tanácsra is. A szem alatti táska eltüntetése kapcsán segítségünkre lehet bármilyen nyers zöldség, vagy akár a fagyasztóba helyezett kiskanál is.

Azonban, ha a természetes módszereknél egy kicsit erősebb hatású szert szeretnénk, akkor inkább válasszuk az instantense.hu különleges szérumját, amely kifejezetten ezeknek a problémáknak az enyhítésére lett kifejlesztve. Az InstanTENSE Plus egy emelő hatású szérum, amelynek hatása akár 6 – 10 órán át is kitarthat, ezzel sokkal frissebb, fiatalosabb külsőt kölcsönözve nekünk. Rendszeres használatával hosszútávon is segítségünkre lehet a szem alatti táskákkal való harcban, illetve sminkelni is lehet rá, feltéve, ha a termék olajmentes. Vannak, akik a táskák eltüntetése céljából kés alá fekszenek. Ezt alsó szemhéj plasztika keretein belül szokták elvégezni úgy, hogy a felesleges bőrt eltávolítják. Ám ez sem mindig tartós, mivel a zsírszövet gyakran újra előretüremkedik. De a kezelést lehet végezni hialuronsavas feltöltéssel is vagy felszívódó implantátum injekcióval, de sokszor végzik saját zsíros feltöltéssel is. Viszont ennek is hátránya, hogy a kezelést gyakran meg kell ismételni, mert a bőr megnyúlhat.

Van rádiófrekvenciás kezelés is, amelynek során gyakorlatilag eltávolítják a szem alatti zsírt rádiófrekvenciás hővel. Ezt nem csak orvosok, hanem szépségszalonok is alkalmazzák. Én meg voltam lepődve, hogy manapság mennyi módszer létezik szem alatti táska eltüntetésére, korábban fogalmam sem volt róla. Így hát örülök, hogy az instantense.hu oldalára rátaláltam. Abban is biztos voltam, hogy meg fogom vásárolni a szem alatti táskáimra az InstanTENSE Plus szérumot is, hogy felvegyem a harcot velük. Nagyon bízom benne, hogy a szérum és az előttem álló kicsit kevésbé stresszes időszak segíteni fog a problémámon.