A mai napig bánom, hogy egyszer, amikor lehetőségem lett volna a legjobb barátnőimmel egy hosszúhétvégét közösen tölteni a Balatonon, akkor nem éltem vele, hanem lemondtam.

Persze, megvoltak a körülmények, amik miatt ez a döntés akkor logikus volt: az indulás előtti napon egy biciklis esés során elvesztettem az egyik első fogamat, és egy borzasztóan csúnya lyuk maradt csak a helyén!

Biztos voltam benne, hogy ilyen kinézettel nem mernék a többiek elé állni, és különösen nem szeretnék képeken szerepelni.

A baleset napjának estéjén pedig még a sokkhatás is elég erős volt ahhoz, hogy úgy döntsek, lemondom a nyaralást.

Ezt azóta is bánom, de akkor az volt a legfontosabb, hogy találjak egy jó szakorvost, aki minél hamarabb megoldja a fogászati kezelést.

Szerencsére, a saját magánorvosom, akihez járni szoktam, az vállalt fogpótlást is, többféle technikával, így implantátummal is, így nem kellett sokat keresgélnem.

Benne már tudtam, hogy megbízhatok, és hogy jól együtt tudunk dolgozni, így nem volt kérdéses, hogyha ő is rajta van a lehetséges emberek listáján, akkor hozzá fogok menni – és semmiféleképpen sem valamilyen állami fogorvoshoz, ahol órák várakozása után még csak nem is fognak alaposan kezelni.

Így aztán a lemondott nyaralás helyett rögtön bejelentkeztem hozzá, és már hétfőn örömmel fogadott a rendelőben, amikor a többiek még a Balatonnál voltak.

Abban elég hamar sikerült kiegyezni, hogy ő az implantátumot látja a legjobb megoldásnak a hiányzó fog pótlására, és én is egyet tudtam vele érteni azok alapján, amit mesélt róla.

Így aztán végül nem a híd mellett maradtunk, pedig amikor eljöttem, még azt hittem, az lesz a megoldás – de ez valószínűleg csak azért volt, mert mást nem ismertem.

Az árkülönbség szerencsére nem számított: hídra mindenképpen szükségem lett volna, mert fogpótlás nélkül nem tudtam volna újra az emberek szemébe nézni, borzasztóan rosszul éreztem magam hiányzó foggal.

Amennyivel többe került az implantátum, az pedig egyrészről megérte a tartóssága és a jobb tisztíthatósága miatt, másrészről pedig amúgy se okozott nehézséget, mert éppen akkor hagytam ki egy nyaralást, amire addig félretettem.

Az implantátum beültetése minden problémától mentesen zajlott (szerencsére a fogam kitörése se okozott mélyebb sebet a számba, így azt se kellett sokáig kezelni), és mire legközelebb találkoztam a barátnőimmel, már nem is láthattak semmit az egész esetből.

Hála az esztétikai fogászatnak és a fogorvosomnak, most már ugyanúgy mosolyoghatok egy nyaralás képein, mint eddig.

Az a baj, hogy azóta még nem szerveztünk újabb közös hétégét a lányokkal, de remélem, ami késik, nem múlik – máshol is vannak nyaralók a Balaton mellett, amiket ki kell próbálni.