Annyit rohangálnak a dolgozó emberek évközben, nyáron mindenkire ráfér egy kis pihenés! Ezt én is így gondoltam, ezért már jóval a vakáció tervezett időpontja előtt lefoglaltam a szállást. Ennek a döntésemnek utólag nagyon örültem, mivel innentől kezdve teljesen felfordult a cég élete, és csak a közelgő vakáció adott motivációt, hogy át tudjak lendülni ezen a káoszon.

Az történt, hogy az addigi főnökünk szabadságra ment, méghozzá végleg. Állítólag kiégett, és most egy külföldi szállodában végez fizikai munkát, hát ezt életünkben nem gondoltuk volna. Az új pedig leszögezte, hogy nem nyaraláson vagyunk, lazítani nem lehet, mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően növeljük a profitot… Mert hát neki az évi 3 nyaralás nem lesz elég, ami már így is simán kijönne a fizetéséből!

Így persze még az utolsó napokban is hajtottam, és nem tudtam úgy felkészülni az áhított vakációra, ahogy szerettem volna. A legnagyobb meglepetés is pár nappal indulás előtt ért.

Hamarabb nem volt időm elvinni a motoromat szervizbe, ezért csak akkor szembesültem vele, hogy a gumijai vállalhatatlan állapotban vannak. Most mit csináljak, honnan tudnék a lehető leggyorsabban új motorgumit szerezni?

Egy barátom azt javasolta, hogy nézzek körül a Motor Tire hu webáruházban. Egy ilyen hosszú utazás előtt kockázatos lenne valami olcsó, de külsőre jól kinéző kereket felszerelni a motorra, ami vagy beválik, vagy nem, de még az is kisülhet, hogy nem is a mi járművünkre lett tervezve. A Motor Tire hu webshop viszont mindig mindenre fel van készülve, és nehéz olyan motorbiciklit találni, amelyikre ők nem tudnak megfelelő gumit szerezni.

Szerencsére webáruház lévén a motortire.hu könnyen elérhető az internet segítségével, tehát akkor tudjuk böngészni a termékeit, amikor csak szeretnénk. Ha hajnali 4-kor születik meg a döntés, hogy az én motoromra melyik gumi lesz a legjobb, akkor abban az időpontban fogom betenni azt a virtuális kosaramba, ennyire egyszerű a történet! Ezáltal nem kellett értékes időt veszítenem azzal, hogy munkaidőben járom az éppen nyitva tartó motoros boltokat, amikor azokat a teendőket kellene intézni, amelyeket online nem lehet.

A motortire.hu a kiszállítás feltételeit és az azokhoz kapcsolódó várható határidőket is pontosan feltüntette a honlapján. Ennek szintén nagyon örültem, mivel ezek alapján úgy számoltam, hogy ha időben kihozzák az általam megrendelt motorgumit, még pont bele fogok tudni férni az időbe, és fel tudom szereltetni még az indulás előtt. Így pedig már biztonságban vághatok majd neki a hosszú útnak, és reményeim szerint a külföldi rendőrök sem bírságolnak majd meg ezen okból kifolyólag, ami a helyzetemből adódóan nagyon sok kellemetlenséget eredményezne.

Az odáig rendben van, hogy még épp időben kihozzák a motorgumimat, de utána még kell találni egy megbízható szerelőt is, aki felteszi, ott meg ki tudja, mennyit kell még várni a szabad időpontra! Már majdnem kétségbeestem, amikor tovább olvastam, hogy a motortire.hu rendelkezik partnerszervizzel is, ahova nagyon egyszerű időpontot foglalni. Kérésre odaszállítják a gumimat, hogy amikor én megérkezek a motorommal, a szerelőnek azt már csak fel kelljen tennie, és utána indulhassak is amerre látok, immáron teljesen biztonságosan.

Természetesen végül minden a tervek szerint zajlott, a motortire.hu villámgyorsan leszállította a műhelybe a megrendelt motorgumikat. A biztonságos megérkezés után pedig már nem volt akadálya a jól megérdemelt pihenésnek és kikapcsolódásnak.